Veien mot sesongen 2014

Treningsleir Flagstaff, USA. Gjesteinnlegg av Jørgen Frost Bø

Jørgen prøver å slappe av i solen, men tidsskjema for dagen må settes opp først.

Jørgen Frost Bø er en av Ull Kisas fremadstormende løpere. Han har allerede 3.50 på 1500m og viste superform på treningsleiren i USA. Her prøver han å slappe av ved bassenget, men tidsskjema for dagen må settes opp først. Jørgen hadde alt planlagt, fra når vi skulle spise, når vi skulle slappe av til når vi skulle varme opp og trene.

28. mars gikk turen fra Oslo til Flagstaff, USA. Flagstaff ligger nord i Arizona, 3 timers kjøretur fra storbyen Phoenix. Byen er kjent som et paradis for utholdehetsutøvere, svømmere og løpere strømmer hit fra store deler av verden. Jeg ankom fredag kveld, sammen med Atle (coach) og Vetle Aasland, klar for mitt andre høydeopphold for sesongen. Lørdagen ble brukt til akklimatisering og gåtur i flott natur. Søndag og mandag ble det 4 rolige turer på 10-12km. I løpet av den første helgen kom også Thomas og Andreas Roth, Håkon Mushom, Thomas Eide og Abdi.

Intervalltreningen startet tirsdag med 6*5min terskel. Første intervalløkten i høyden er alltid litt spesiell, men kroppen føltes ok og var klar for å sette i gang med den ordentlige treningen. Torsdag løp jeg 18*400m hvor de første 10 gikk på terskel og de siste 8 gikk fortere, i omtrentlig 3000-fart (69-65). Dette var en veldig bra økt. Løp alle dragene med Thomas Eide. På den sosiale fronten skjedde det ikke så mye. Dagene gikk rolig for seg, mye tid på rommet og mat på det lokale universitetet (billig, men ikke av ypperste kvalitet). Jeg gledet meg i alle fall til Vidar og Elias kom om ikke så alt for lenge. Lørdag ble det en ny god treningsøkt. 36min intervall i sone 4 var hardt, men føltes bra. Søndag løp vi en lengre langtur (15km) og jeg dro med Atle, Abdi og kona hans til Grand Canyon. Flott utsikt, men jeg følte ikke vi fikk opplevd alt Grand Canyon hadde å by på. Da var det bra at hobbyturisten Morten Velde senere skulle dra oss med på nye eventyr.

Mandag ble det en forholdsvis enkel bakkeøkt, og tirsdag mer langterskel, nok en gang 6*5min med Thomas Eide. 5 minutterne gikk unna rundt 3.20 fart med laktat mellom 3 og 4, forholdsvis bra høyden tatt i betraktning. Tirsdag kom også Vidar og Elias, og etter noe kjedelig halvannen uke var jeg nå fornøyd. Nå ble det bedre middager på restaurantene rundt om i Flagstaff (og ikke bare universitet, som resten av gutta likte bedre enn meg). Vi begynte å se på True Detective på kveldene, en meget bra serie som jeg nå har sett to ganger. Torsdag var det tid for første baneøkt. 4*400m, 4*300m, 4*200m, 4*150m. 1min pause mellom dragene og 3-4min seriepause. Skulle ikke være all verden, laktat var under 10 hele veien. Farten var henholdsvis rundt 68 – 47 – 27 og 19 (i medvind). Lørdag var det 6*800m i sone 4, tider fra 2.35-2.16. På mandag var Vidar og Elias akklimatisert og klare for intervalltrening med oss andre som hadde vært her lenger. Mandag var sprint, tirsdag terskel, før det på torsdag igjen var duket for ny intervall på banen. Økten var ganske lik den forrige. Nå var det 4-5*(400-300-200-150m) med 2min pause og 4min seriepause. Vi åpnet kontrollert første 2 seriene, før det gikk fortere siste 2 og for de sterkeste (undertegnede, Thomas Eide og en nederlandsk 5000m løper med 13.40) siste 3 seriene. Da var tidene 63-45-28-20. Og det gikk lettere og lettere for hver seire.

Fredag dro vi til et stort meteorkrater, som Vidar sikkert kommer tilbake med bilder fra. Lørdag dro vi til Sedona, i «lavlandet» på 1300m for å ha en hardere baneøkt. De fleste hadde 600m, jeg hadde 1200m/1000m. Kan rapportere om gode økter for de fleste av utøverne, mange som virker å være i form.

Jørgen drar på Sifan Hassan som trenes av den norske landslagstreneren Honore Hoedt. Sifan har blant annet 8.32 på 3000m og kom på 5. da denne distansen i innendørs VM i år.

Jørgen drar på Sifan Hassan som trenes av den norske landslagstreneren Honore Hoedt. Sifan har blant annet 8.32 på 3000m og kom på 5. da denne distansen i innendørs VM i år.

Søndag var den store dagen. Roadtrip til Grand Canyon med Velde, Vidar og Elias. Helikoptertur over Grand Canyon og en fantastisk gåtur ned i Canyonen som jeg skal la Vidar prate mer om. Fantastisk natur og herlig selskap, kan ikke bli stort bedre hvertfall. I går hadde jeg og Vidar en god bakkesprint-økt, i dag er det på ny langterskel. Siste økten for meg. De andre blir 1 uke eller 2 til. Noen skal konkurrere i San Francisco. I morgen setter jeg meg på flyet hjem, etter nesten 4 meget gode treningsuker og mange fantastiske opplevelser. Flott tur. Nå blir det stafetter og forberedelsesøkter hjemme de siste ukene før sesongstart.

Jørgen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s